Sov godt!

Har du problemer med at sove om natten? Vender og drejer du dig i flere timer, eller er du vågen kl 04 og stadig ikke udhvilet? Du er ikke alene om dette problem. Op imod 500.000 danskere har problemer med at få en ordentlig søvn. Problemer med at sove kan i en kort periode gå, man vil dog være træt og uoplagt i denne periode, men resultaterne af et kortvarigt søvnproblem forsvinder hurtigt igen når du igen begynder at sove ordentligt.  Men er det et problem der varer ved kan det få alvorlige konsekvenser for dit helbred. I værste fald kan det ende med et dødsfald. Forskere har fundet ud af at overvægt, hjerteproblemer og forhøjet blodtryk kan spores tilbage til søvnproblemer. Alle 3 giver store problemer for dit liv på længere sigt.

Få den rette vejledning

Det er vigtigt for din søvn og din sundhed at du får den rigtige madras, dyne og pude. Derfor kan det være en rigtig god ide at søge hjælp hos nogle der ved noget om kvaliteten på forskellige produkter. Der er uendelige sider på internettet der fortæller og forklarer hvilke madrasser der er de bedste. Når man har fundet nogle råd der syntes at passer til ens behov, så kan det være en god ide at finde en forhandler hvor man kan komme ind og prøve madrassen. Ofte kan man få lov til at få den valgte madras på prøve i en måneds tid. Det giver muligheden for at levere madrassen tilbage hvis det ikke var det rette valg.

Madrassen er dog ikke alt i jagten på den gode søvn. Er man for eksempel alene, kan man måske overveje hvorvidt man skal investere i en stor madras eller om man kan nøjes med en 90 cm seng. En ting man også skal have med i overvejelserne er, hvor stort ens soveværelse er. Man skal måle op og være sikker på at der er plads til den seng man ønsker. Bor man i en mindre lejlighed kan det måske også være en fordel at man vælger en sengeramme med opbevaringsmuligheder i form af skuffer eller lignende.

Dine drømme, din madras

Som tidligere nævnt, kan det være en god ide at man får lov at teste madrassen inden man lægger en stor sum penge for noget der måske ikke lige var det man troede det ville være. Den meste solgte madras i Danmark er en boks madras. Prisen for denne type madras afhænger meget af hvor mange fjedre der er i madrassen. En anden madras der sælger godt er en Memory Foam madras. Den er lidt som en almindelig skummadras, dog er en Memory Foam slow raising i forhold til den gammeldags skummadras. Dette er en lækker blød madras der former sig efter din krop. Men det er noget man skal vende sig til hvis man har været vant til en springmadras. Så det er vigtigt at du ser dig godt for, når du skal på en rejse til drømmeland.Se eventuelt her.