Plakater og malerier til salg fra Galleri Mynewart.dk

Danmarks førende galleri på nettet – Galleri Mynewart.dk – sælger plakater og malerier til de danske hjem.

 

Danskerne elsker billige malerier og plakater. Galleriet Mynewart.dk, der er et af Danmarks største gallerier på nettet oplever for tiden stor vækst i salg af førnævnte. Nedenunder er beskrevet historien om grundlæggelsen af galleriet, der er i dag blevet til et af landet største online gallerier.

 

Tilbage i starten af 2016 blev Galleri Mynewart.dk grundlagt af to unge iværksættere fra Sønderborg i det sydlige Jylland. Det skete som følge af, at de unge iværksættere, Malthe og Julie, flyttede sammen i et nybygget hus, hvortil de manglede kunst til væggene. De ønskede, at flotte og farverige malerier skulle pryde væggene i alle deres rum. Herefter begyndte de at søge efter malerier i diverse danske gallerier samt i møbelhusene. Resultatet blev dog noget skuffende, idet det ikke lykkedes parret at finde malerier, der rent visuelt levede op til deres forventninger uden at de kostede en formue. Parret udtaler hertil: ”Vi søgte og søgte, men det var ikke til at finde Bikemalerier, der matchede vores budget. Vi ønskede ikke, at betale mange tusinde kroner for hvert maleri, da vi skulle bruge en del. Denne problemstilling som vi stod overfor, blev vendt til en forretningsidé. Vi tænkte, at der måtte andre danskere end os, der stod i samme situation. Vi begyndte derfor at kigge på udenlandske gallerier på nettet, hvor vi hurtigt indså, at priserne var i en helt anden boldgade. Dernæst startede vi en dialog op med flere gallerier, og ja, en lang historie kort: Det lykkedes os at etablere et rigtig fornuftigt samarbejde med flere kunstnere, der leverer store mængder malerier til os til ganske lukrative priser. Derved er vi i stand til at tilbyde de danske kunder kunst til billige priser.”

 

Abstrakte malerier og store malerier hitter

 

Hvis man spørger parret hvilken type kunst, der sælger bedst er svaret ganske klart: Abstrakte malerier og store malerier. Årsagen er ifølge parret også ganske simpel: ”De fleste danskere indretter i dag deres hjem i en moderne facon, hvilket betyder, at hjemmet er meget stilrent og firkantet. Farverne er meget neutrale, og især hvid og sort er gennemgående i rigtig mange danske hjem. Lige præcis derfor er abstrakte malerier, og især meget farverige abstrakte malerier blevet rigtig populære. Den abstrakte kunst er kunst, der ikke forestiller noget konkret. Det er helt op til det enkelte individ at afgøre hvad malingen på lærredet forstiller – hvis det overhovedet forestiller noget. Udover at det bevisligt virker afstressende, er denne abstrakte kunst også modstykket til de så rene linjer vi ellers har i vores hjem. Synergieffekten er perfekt, og lige netop derfor er abstrakte malerier blevet så populære. Dernæst er store malerier dét, der hitter hos de danske kunder. De fleste af os har én eller flere store hvide vægge – og her er der simpelthen ikke noget som et stort flot maleri, der bare fuldender rummet, når alt andet er på plads. Store malerier er enormt efterspurgte, hvorfor dette er en af de elementer vi for alvor vil fokusere på i 2017”.

 

Plakater skal danne rammen om fremtidens vækst

 

Udover de store malerier, er der en anden ting, der skal danne rammen om galleriets vækst i dette år. Introduktionen af plakater. Plakater er moderne og plakater er noget som stort set er at finde i alle danske hjem. Galleri Mynewart.dk vil fokusere på den moderne type plakat, hvilket er en grafisk design plakat. Plakaterne skal være af høj kvalitet og indrammede. At valget faldt på plakater er egentlig ganske naturligt. Det er nemlig vægkunst på samme måde som malerier. Forskellen på de to er selvfølgelig, er malerier er håndmalede og helt unikke.

 

Planen er ifølge galleriet at plakaterne skal designes af danske såvel som udenlandske grafikere, og de forventes at indgå i galleriets sortiment i løbet af foråret 2017. Udover galleriets egen side bliver de også solgt på søstersiden www.mode-plakater.dk, for at opnå nogle konkurrencemæssige fordele på Google.