Få styr på energiforbruget

Hvis du skal bygge noget nyt, eller tilføje noget til en bygning, skal der være styr på energiforbruget. Det bliver der nemlig stillet krav til, så derfor er det meget vigtigt at du har styr på det.

Hvis det umiddelbart ikke er noget du kan få styr på selv, skal du ikke gå i panik – Bygkontrol kan hjælpe dig. Her vil de være med til at hjælpe dig igennem hele processen, helt fra at vurdere hvilken energiberegning der skal tages, til dokumentationen som skal laves.

Du skal dog have styr på hvilke oplysninger du skal sende til dem. Hvilke oplysninger der er tale om, kommer helt an på hvilken energiberegning der skal tages. Men efter, får du hjælp til det hele – derfor har du intet at bekymre dig om.

Bygkontrol kan hjælpe dig

Så snart at der bliver bygget noget, hvad end det er noget nyt eller tilføjelser til boligen, bliver er stillet krav til energiforbruget. Det kan godt være svært at finde ud af selv, så derfor kan du heldigvis få hjælp hos Bygkontrol.

Her vil du både få hjælp til beregninger og den nødvendige dokumentation. Så snart du har fået kontakt til dem, og der bliver kigget på din situation, vil der vurderes hvilken form for energiberegning der skal tages. Her er der varmetabsberegning, varmetabsrammeberegning og energirammeberegning. Hvis du ikke har så meget styr på området, kan det hele nok godt lyde som noget uoverskueligt rod for dig. Det skal du dog nok få hjælp til.

Er det nybyggeri, skal der en energirammeberegning til. Hvis det er tilbygning, er det en af de andre to muligheder. Derefter kræver der som sagt også en dokumentation. Det skal du dog ikke bekymre dig om selv, for her er Bygkontrol der også til at hjælpe dig med det.

Grunden til alt det, er nemlig på grund af at Bygningsreglementet stiller krav til at der foretages beregninger af energiforbruget. Det skal beregnes, så der kan dokumenteres det samlede behov for opvarmning og strømforbrug.

Hav styr på dine oplysninger inden

Hvis det hele lyder som noget du kan bruge hjælp til, kræver det dog at Bygkontrol får nogle bestemte oplysninger af dig. Her er det forskelligt alt ud fra hvilken beregning der er tale om. Det skal du selvfølgelig have styr på inden, og derefter kan du så finde ud af hvilke oplysninger Bygkontrol skal have.

F.eks. skal man ved både en varmetabsberegning og en varmetabsrammeberegning vide det samme. Men derudover skal du også have styr på nogle ekstra ting, når det gælder varmetabsrammeberegning. Her skal der kendes arealer af ting som ydervægge, tag, vinduer og døre. Desuden er det også vigtigt, at der bliver sendt oplysninger om vindues- og dørtyper. Det er altså en hel del som du skal have styr på, men du vil til enhver tid spørge om hjælp, hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre.

læs mere her, hvis det lyder som noget du har brug for hjælp til. Inden længe vil du have styr på energiforbruget af din bolig, og så er der ingen bekymringer at have.