Få en privatpraktiserende psykolog til at gennemgå din journal

Hvis du har været indlagt med en hjerneskade, kan det være svært for dig at overskue, hvad der egentlig er sket med dig i perioden. Derfor kan det være rart at få gennemgået din journal sammen med en psykolog.

Har du været igennem et længere behandlingsforløb på hospitalet eller i psykiatrien, kan det være, at du har svært ved at huske, hvorfor der egentlig blev truffet de beslutninger, som der blev. Det kan skabe en enormt stor uro, og det kan gøre, at du ikke rigtig ”ejer” din egen historie, når du ikke har styr på den del af dit liv.

Derfor er det en god idé at finde en privatpraktiserende psykolog, der kan hjælpe dig med at gennemgå din journal. Det kan for eksempel være neuropsykolog Susanne Hagel-Azeem, der har praksis i København. Inden hun blev privatpraktiserende, har hun både arbejdet på neurologisk afdeling på et hospital og på psykiatrisk afdeling. Hun har derfor en stor indsigt i den verden. Læs mere her.

Forløb med hjerneskade kan give dig store huller

Hvis du har været indlagt med en hjerneskade, kan det være, at du slet ikke var ved bevidsthed i de første timer, dage eller måske endda uger af dit behandlingsforløb. Det giver dig selvsagt nogle meget store huller i hukommelsen, som du kan have brug for at få fyldt.

Dine pårørende kan selvfølgelig hjælpe dig på bedste vis, men de vil ofte tage udgangspunkt i, hvad de selv gjorde eller følte. Selvom det kan være rart for dig at vide det, er det jo ikke med til at udfylde hullerne om, hvad der rent faktisk skete med dig, og hvilken form for behandling du fik.

Her kan en journalgennemgang virkelig være nyttig for dig, fordi der står alt om, hvorfor du fik den behandling, som du gjorde. Det kan være, hvorfor du blev flyttet til et andet hospital, og hvad de forskellige fagpersoner sagde om dig.

Journalgennemgang med en psykolog kan hjælpe dig med at bryde med hospitaliseringen

Når du har været indlagt i lang tid, kommer du nemt ind i en hospitaliseringstilstand, hvor andre træffer beslutningerne for dig. Det kan tage tid at komme ud af denne tilstand igen, når du kommer hjem. Samtidig har du måske ikke den samme selvstændighed længere, når du har fået en hjerneskade. Det tager derfor tid at finde ud af, hvad du kan.

En måde at hjælpe dig til at bryde med hospitaliseringen kan være, at du får gennemgået din journal. På den måde bliver du nødt til at tage stilling til noget konkret og få sat dig ind i tingene. Hvis du kan overskue det og har lyst til det, kan det være godt at gøre.

Der er altså mange fordele ved, at du får en professionel til at gennemgå din journal sammen med dig. Har fagpersonerne, der har behandlet dig, tid til at gøre det, vil det være oplagt, at det er dem. Har de ikke tid, kan en psykolog som Susanne Hagel-Azeem dog også sagtens hjælpe dig.