En robotplæneklipper guide til dig, der er i tvivl

Det er ikke mange år siden at de nye smarte robotplæneklippere kun var for dem der havde mange penge.
I dag er robotplæneklippere blevet noget næsten alle haveejere kan få råd til, og det er et stykke elektronik som sparer dig for mange timers arbejde.
Det kan dog være svært at vide præcis hvilken robotplæneklipper man skal vælge, og derfor får du denne robotplæneklipper guide.

Hvad vægter du højest?

Måske er dette ikke den første robotplæneklipper guide du læser, hvilket er helt ok. Faktisk kan det anbefales at læse mere end en robotplæneklipper guide inden du endelig beslutter dig.
For mens nogle guides lægger vægt på en bestemt funktion, lægger andre guides måske mere vægt på prisen.
Derfor er det også vigtigt at du faktisk er med på at en robotplæneklipper guide, kun er en guide der kan pege dig i den rigtige retning, men det endelige valg er dit personlige, og afhænger af hvilke personlige behov og præferencer du har.
Vægter klippe-tiden og resultatet f.eks. højere end prisen og støjniveauet for dig?
Du vil med stor sandsynlighed ikke kunne få en robotplæneklipper der præsterer 100% på alle områder.

Prisen på en robotplæneklipper

Selvom det første i denne robotplæneklipper guide er prisen, så er det ikke sikkert at det har betydning for dit valg.
Men for nogen spiller økonomien en stor rolle, og det begrænser selvfølgelig valgmulighederne såfremt man har et loft på det beløb man kan eller vil bruge.
De billigste robotplæneklippere kan fås på tilbud fra omkring 5.000 kroner, mens du også kan få robotplæneklippere til over 20.000 kr.
En gennemsnitlig robotplæneklipper til det gængse behov ligger nok på omkring 8.000 kroner.
Som med så meget andet teknologi falder priserne dog ofte, jo længere tid et produkt har været på markedet.

Hvordan er din have?

Har du en meget stor have, eller en have med mange skråninger, små stier, bede som robotplæneklipperen skal køre udenom, eller har du bare en lille have med græs?
De forskellige haver kræver en robotplæneklipper med forskellige motorstørrelser, ydeevne og funktioner.
Der er f.eks. ikke meget sjov i at købe en robotplæneklipper der så kun kan arbejde sig igennem en tredjedel af haven inden den skal lade op igen i flere timer. 

Tænk på miljøet når du vælger

Noget af det nyeste inden for robotplæneklippere, er at du nu også kan få maskiner der kan køre på solceller, så hvis du som så mange andre haveejere tænker på miljøet, så bør du evt. overveje at få dig sådan en.
Der er dog stadig et stykke vej op i ydeevne til at matche de allerbedste robotplæneklippere.

Et andet miljø du skal tage i betragtning er også støj miljøet. Især hvis du bor i et parcelhusområde midt i byen. En robotplæneklipper bruger ofte længere tid på at slå græs, end hvis du gjorde det manuelt.
Hvis der så kører 20 robotplæneklippere rundt i kvarterets haver på skift, så kan støjen hurtigt blive generende. Men du kan i dag få mange maskiner der næsten er lydløse.